Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

Fatihklz Çevrimdışı

Fatihklz

General
Üye
26 Nisan 2024
4,391
Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurduğu işletmede tandır böreği satan 4 çocuk annesi Hülya Elma, 20 hemcinsine de istihdam kapısı araladı.

3gTNk-2PKkuQZIWlzTqgyg.jpg

Hülya Elma (46), ilçede düğün, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi tandır böreği yapımını yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi.Hem kazanç sağlamak hem de ürünü nesilden nesle aktarmak isteyen Elma, 2022'de Cumhuriyet Mahallesi'nde börek dükkanı açtı.
LLTXhzknZEm6K6y1F8zpfA.jpg

Elma, yaptığı böreklere talebin armasıyla siparişlere yetişemeyince vardiyalı olarak 20 kadını da işletmesinde istihdam etti.
doPaWdc-FEaquCJmmbmRDw.jpg

İşletmesinde kıymalı, peynirli ve patatesli hazırladığı börekleri satan Elma, Ankara'nın çeşitli ilçelerinden gelen talebe göre pişirdiği ürünleri de alıcılarına ulaştırıyor.
beQix-lTDkKsDvMeBLx4fw.jpg

Hülya Elma, AA muhabirine, tandır böreğinin ilçenin sevilen lezzetlerinden olduğunu söyledi.Böreğin yapım aşaması hakkında bilgi veren Elma, şöyle konuştu:"İki kat incecik açılan yufkadan yapılır. Arası yağlanarak önce rulo şeklinde katlanarak bükülür, daha sonra da kesilip dik bir şekilde bastırılır. İçerisine isteğe göre kıyma, patates, peynir, soğan, maydanoz ve baharatlardan iç hazırlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülür. İçerisine malzemesi konulan tandır böreği, ardından kısık ateşte saatlerce pişirilir, çıtır çıtır kızartılır."
p48BdzBOxkSEOjAo06VG_A.jpg

Elma, geçmişte tandırda lezzet bulan böreğin şimdilerde genellikle taş ya da elektrikli fırınlarda pişirildiğini ifade etti.
od7f9LNfXUijB8crOS7YEw.jpg

İşletmede çalışan kadınlardan Havva Sağlam (50) da annesi ve babaannesinden öğrendiği böreğinin yapım aşamalarının zahmetli olduğunu dile getirdi.Elife Üce (45) ise annesinden özenerek pişirmeye başladığı böreğin yöreye özgü bir ürün olduğunu kaydetti.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar