- 4 Temmuz 2024
- 4,180

Birçok kişi, yufka açarken hamurun esnek ve ince olmamasından şikayet eder. Ancak yufka hamuruna ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün.

Yufkayı dilediğiniz gibi şekillendirmek için hazırlık aşamasında bir kaşık üzüm ya da elma sirkesi eklemek yeterli oluyor.

Bu az bilinen yöntem, glutenin daha iyi gelişmesine yardımcı olarak, ortaya daha esnek bir hamur çıkmasını sağlıyor.

Ancak sirke oranına dikkat etmekte fayda var. 1 kilo una, 1 yemek kaşığı sirke eklenmesi öneriliyor.

Sirke miktarının fazla olması, hamurun ekşi olmasına neden olabilir.

Ayrıca sirke eklenen hamurun, mutlaka 10-15 dakika daha yoğrulması gerekiyor. Bu teknik, sirke ve unun birbiriyle yeterince karışmasına yardımcı oluyor.

Yufka hamurunu hazırlarken, özen gösterilmesi gereken diğer önemli noktalar ise şu şekilde sıralanıyor: Unu mutlaka eleyin. Ilık su kullanın. Hamuru iyice yoğun. En az 30 dakika dinlendirin.