Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Yırtılmayan yufkanın sırrı: Hamuruna bir kaşık eklemek yetiyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Yırtılmayan yufkanın sırrı: Hamuruna bir kaşık atmak yetiyor

Birçok kişi, yufka açarken hamurun esnek ve ince olmamasından şikayet eder. Ancak yufka hamuruna ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün.

gWCMQGnoKEqDX_2CVouzkQ.jpg

Yufkayı dilediğiniz gibi şekillendirmek için hazırlık aşamasında bir kaşık üzüm ya da elma sirkesi eklemek yeterli oluyor.
NZCgJ0N7TEKdMj2ugHyuAQ.jpg

Bu az bilinen yöntem, glutenin daha iyi gelişmesine yardımcı olarak, ortaya daha esnek bir hamur çıkmasını sağlıyor.
4Monz5vnckiW0kE0cu05FQ.jpg

Ancak sirke oranına dikkat etmekte fayda var. 1 kilo una, 1 yemek kaşığı sirke eklenmesi öneriliyor.
USsS3aB_Bkuz-Vw9ZecD-A.jpg

Sirke miktarının fazla olması, hamurun ekşi olmasına neden olabilir.
YsJFwFLFJ0Wj_XfiHMtAbg.jpg

Ayrıca sirke eklenen hamurun, mutlaka 10-15 dakika daha yoğrulması gerekiyor. Bu teknik, sirke ve unun birbiriyle yeterince karışmasına yardımcı oluyor.
q2A6079o-kefNGz89MMAYw.jpg

Yufka hamurunu hazırlarken, özen gösterilmesi gereken diğer önemli noktalar ise şu şekilde sıralanıyor: Unu mutlaka eleyin. Ilık su kullanın. Hamuru iyice yoğun. En az 30 dakika dinlendirin.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar