- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Avokado soğuğa dayanıklı olmadığı için buzlukta saklanmaya uygun bir meyve değildir. Çünkü buz çözüldüğü andan itibaren meyvede hızlı bir şekilde çürüme meydana gelir. Hemen tüketecek bile olsanız hem lezzetini hem de besleyici özelliğini kaybeder. Buzdolabında bile aşırı soğuğa maruz kalmaması için poşetlenmesi tavsiye edilir. Soğuk, avokadolarda kararmaya ve çürümeye sebep olmaktadır.
Eğer avokadonuzun fazlasını buzlukta saklamak istiyorsanız, avokadonuzun kabuğunu soyduktan sonra ezin ve limon suyu da ekleyerek hava almayan bir kaba koyabilirsiniz. Bu şekilde dondurduğunuz avokadonuzu 4 - 5 ay buzlukta saklayabilirsiniz.
Eğer avokadonuzun fazlasını buzlukta saklamak istiyorsanız, avokadonuzun kabuğunu soyduktan sonra ezin ve limon suyu da ekleyerek hava almayan bir kaba koyabilirsiniz. Bu şekilde dondurduğunuz avokadonuzu 4 - 5 ay buzlukta saklayabilirsiniz.