Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Hamuru Patatesli Poğaça

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
[IMG]



Malzemeler;

3 tane patates (haşlanmış ve ezilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaşmaya
yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (sarılarını üzerine ayırın)
aldığınca un (yaklaşık 8 su bardağı)

Yapılışı;

Un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
Tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyin, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
En az yarım saat hamur iki katı kabarana kadar üzeri örtülü biçimde ılık bir yerde bekletin.
Mayası gelen hamuru hafif yoğurup havasını alın.
İster un ister çok az sıvıyağ yardımıyla hamuru toparlayın ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avcunuzda biraz açın, içine istediğiniz bir harçtan koyun ve ağzını kapatarak poğaçalar hazırlayın.
Kapattığınız tarafları alta gelecek şekilde hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletin. Dikkatlice yumurta sarısı sürün ve isterseniz üzerine birşeyler serpiştirin.
175 dereceli sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu ölçülerle iki fırın tepsisi poğaça çıkar, kalabalık değilseniz ölçüleri yarı yarıya indirerek kullanmanız daha iyi olacaktır
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar