Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Altay Tankları TSK Envanterinde: İlk Seri Teslimata Günler Kaldı!

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
78,940
Yerli tank projesi Altay’da seri üretim süreci başlatıldı ve ilk teslimat tarihine artık günler kaldı. Ankara’daki yeni üretim tesisinden çıkacak ilk seri üretim tankları Ekim ayı içerisinde belirlenen tarihte Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek. İşte konuyla ilgili detaylar... İlk Seri Teslimat 28 Ekim 2025’te Yapılacak! Altay projesinde uzun süren AR-GE ve prototip süreçlerinden sonra, fabrika hattı üretime geçti. Artık tank gövdeleri, zırh modülleri ve sistem bileşenleri ardı ardına montaj hattında birleşiyor. İlk sevkiyat sembolik anlamda da olsa 28 Ekim 2025’e planlandı. İlk teslim edilecek tanklarda tamamen yerli motor olmayabilir başlangıçta bazı alt sistemler ithal destekli olacak. Ancak, planlanan takvime göre ilerleyen yıllarda BATU güç grubu ve diğer yerli teknolojilerin ağırlığı artacak. İlk dört yıl içinde toplam 85 adet T1 modeli tank teslim edilmesi hedefleniyor. Bu süreç sadece savunma sanayisindeki teknik başarıyı temsil etmekle kalmıyor aynı zamanda yerli üretim kapasitesinin dışa bağımlılıktan uzaklaşması için büyük bir adım. 28 Ekim’de gerçekleşecek teslimat hem sembolik hem operasyonel açıdan önemli bir dönemeç olacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar