- 26 Nisan 2024
- 3,393
Premier League ekibi Leicester City'nin yaşayan efsanesi Jamie Vardy, sezon sonunda 13 yıldır formasını giydiği Leicester City'den ayrılacağını açıkladı. "Bu günün gelmesi beni üzüyor" Jamie Vardy'nin vedası, kulübün resmi X hesabından paylaşılan bir video ile açıklandı. 38 yaşındaki tecrübeli futbolcu veda açıklamasında "Bu günün gelmesi beni üzüyor, ama sonunda geleceğini biliyordum. Bu kulüpte inanılmaz 13 yıl geçirdim, çok fazla başarı ve bazı düşüşler yaşadım, ama çoğu zirveydi. Leicester her zaman kalbimde bir yere sahip olacak..." sözlerini kullandı. 496 maç, gol krallığı ve şampiyonluk! Leicester City forması ile 13 yılda tam 496 maça çıkan Jamie Vardy, bu maçlarda 198 gol, 69 asistlik istatistiklere ulaştı. İngiliz golcü, Leicester City'nin 2015-2016'daki rüya gibi olan Premier League şampiyonluğunun da baş mimarlarındandı. Vardy, 2019-2020 sezonunda da 23 golle Premier League'de gol krallığı yaşadı. "Tarihteki en iyi oyuncumuz" Leicester City, ayrılığı "Gelmiş geçmiş en iyi oyuncumuz Jamie Vardy, sezon sonunda kulüpten ayrılacak" sözleriyle duyurdu. ???? Jamie Vardy, Leicester City'e veda etti.pic.twitter.com/7oocynSpzc — Futboo (@FutbooCom) April 24, 2025