Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Emiru TwitchCon Skandalının Ardından Sessizliğini Bozdu

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
78,975
TwitchCon 2025, San Diegoda düzenlendi ancak etkinlik bu kez eğlenceden çok bir skandalla gündeme geldi. Ünlü yayıncı Emiru, hayran buluşması sırasında bir erkek ziyaretçinin fiziksel saldırısına uğradı. Olayın ardından platformun güvenlik zafiyetleri tartışılırken, Emiru yaşananları anlatan uzun bir açıklama yayınladı. Genç yayıncı, Twitchin olaya verdiği tepkiyi kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Emiru: Twitchin Açıklaması Açık Bir Yalan​

Olayın ardından Twitter ve Redditte paylaşılan videolarda, saldırganın kalabalığın arasından geçerek Emiruya yaklaştığı ve onu zorla kucaklamaya çalıştığı görülüyor. Emiru, paylaşımında saldırganın birden fazla güvenlik bariyerini geçtiğini ve TwitchCon personelinin olaya müdahale etmediğini açıkladı. Videoda tepki veren kişi benim kendi güvenlik görevlimdi, TwitchCon güvenliği değil, diyen yayıncı, organizasyonun sorumluluk almamasına tepki gösterdi.

Scary moment at TwitchCon involving Emiru pic.twitter.com/9MaAXDrPFi

yeet (@Awk20000) October 18, 2025

Emirunun açıklamasında en dikkat çekici nokta, Twitchin yaptığı resmî duyuruyla çelişmesi oldu. Şirket, saldırganın olay anında yakalanıp gözaltına alındığını iddia etmişti. Ancak Emiru, bu açıklamayı açık bir yalan olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı: Saldırgan, hayran buluşmamdan elini kolunu sallayarak uzaklaştı. Saatler sonra yakalandığını öğrendim ve bu da tamamen menajerimin ısrarı sayesinde oldu.

Ünlü yayıncı, olay sonrası kendisine destek olanın sadece kendi ekibi olduğunu belirtti. TwitchCon personelinden hiç kimse gelip ne olduğuna dair bir soru sormadı. Hatta bazı güvenlik görevlilerinin olaydan sonra şakalaştığını duydum, diyerek yaşanan ihmali gözler önüne serdi. Bu durum, Twitchin yıllardır eleştirilen etkinlik güvenliği konusundaki ihmallerini yeniden gündeme taşıdı.

Topluluk, olay sonrası Twitche sert tepki gösterdi. Birçok kullanıcı, etkinliğin yeterli önlemler alınmadan düzenlendiğini savunarak Emiru bile güvende değilse, kim olabilir? yorumlarında bulundu. Bazı içerik üreticileri de benzer güvenlik endişeleriyle gelecekteki TwitchCon etkinliklerine katılmayacaklarını açıkladı.

Emiru, açıklamasının sonunda Bu kesinlikle benim son TwitchConum, diyerek platformla bağlarını kopardığını ima etti. On yıl boyunca etkinliğe katılan yayıncı, Ben kendi güvenliğimi sağlamak için personel getirdim, peki ya bu imkâna sahip olmayanlar? sözleriyle duruma dikkat çekti.

Twitchten olayla ilgili yeni bir açıklama gelmedi. Ancak bu olay, platformun topluluk güvenliği konusundaki ciddiyetini sorgulatmaya devam ediyor. Emirunun yaşadıkları, dijital etkinliklerde güvenlik protokollerinin ne kadar yetersiz kaldığını acı bir şekilde hatırlatmış oldu.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar